ΔΙΠΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ: Πόσα τμήματα μπορεί να δηλώσει ο μαθητής ανά Πεδίο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή από το έτος 2022 οι μαθητές θα έχουν να συμπληρώσουν δύο μηχανογραφικά.

Το πρώτο στα μέσα Ιουλίου στο οποίο οι μαθητές των ΓΕΛ θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν το 10% των τμημάτων του Πεδίου τους και οι μαθητές του ΕΠΑΛ το 20%.

Για όσους μαθητές δεν πετύχουν την είσοδό τους σε κάποιο τμήμα στο πρώτο μηχανογραφικό τους δίνεται η δυνατότητα να συμπληρώσουν δεύτερο μηχανογραφικό στις αρχές Αυγούστου χωρίς αριθμητικό περιορισμό αλλά μόνο για τις εναπομείνασες θέσεις από το πρώτο.

Σίγουρα το Μηχανογραφικό γίνεται από την επόμενη χρονιά ένας δύσκολος γρίφος κατά τον οποίο οι μαθητές δεν θα πρέπει μόνο να έχουν κατασταλάξει στις δικές τους πρώτες επιθυμίες αλλά και να εκτιμήσουν ποιες θα είναι οι προτιμήσεις των υπολοίπων. Χρειάζεται πολύ καλή μελέτη των πρώτων προτιμήσεων των προηγούμενων ετών αλλά και της διακύμανσης των βάσεων. Και βέβαια μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχάσει τον αρχικό του στόχο που δεν είναι άλλος από το να σπουδάσει σε ένα τμήμα που επιθυμεί. 

Τέλος, ας επισημάνουμε πως παράλληλα θα έχει ο μαθητής να λάβει υπόψη του την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής καθώς και τους συντελεστές που από το 2022 θα θέτει το κάθε τμήμα ξεχωριστά. 

Στις παρακάτω διαφάνειες μπορούμε να δούμε πόσα τμήματα θα έχει δικαίωμα να δηλώσει ο μαθητής στο Ά Μηχανογραφικό ανά πεδίο. 

                        

             

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.