Ενδεικτικά Παραδείγματα: Πως διαμορφώνεται η ΕΒΕ σε χαμηλόβαθμα τμήματα με βάση τις περσινές επιδόσεις.

Η θέσπιση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα φέρει δραματικές αλλαγές στο Ακαδημαϊκό τοπίο. Τμήματα με χαμηλές βάσεις εισαγωγής κυρίως στην Περιφέρεια αγωνιούν για τον αριθμό των φοιτητών που θα έχουν τον Οκτώβριο του 2021 και πολλά ακούγονται για σχέδια του Υπουργείου σχετικά με το μέλλον αυτών των τμημάτων και τη χρηματοδότησή τους.

Πριν λίγες ημέρες κάποια ιδρύματα ανακοίνωσαν τους συντελεστές που θέτει το κάθε τμήμα ώστε μαζί με τις επιδόσεις των υποψηφίων στις εξετάσεις του Ιουνίου να προκύψει η ΕΒΕ για το καθένα από αυτά.

Μην έχοντας ακόμα τους μέσους όρους των φετινών εξετάσεων χρησιμοποιήσαμε για τα παρακάτω παραδείγματα τους περσινούς μέσους όρους για να έχουμε κάποια εικόνα της κατάστασης που θα διαμορφωθεί.

Βλέπουμε, λοιπόν, τμήματα με χαμηλή βάση εισαγωγής να κινδυνεύουν φέτος να έχουν τεράστιες διαρροές φοιτητών αφού – αν οι φετινές επιδόσεις είναι κοντινές με τις περσινές- η ΕΒΕ θα είναι υψηλότερη από την περσινή βάση εισαγωγής.

Υπολογίζεται πως γύρω στους 16.000 με 18.000 υποψηφίους που θα μπορούσαν να κάνουν Μηχανογραφικό αν δεν έμπαινε η Βάση Εισαγωγής, τελικά θα αποκλειστούν από τη διαδικασία.

Leave a Comment

Your email address will not be published.