Τώρα που πήρες ανάσα…Διάβασε και αυτό…Κομβικά σημεία του φετινού Μηχανογραφικού

Ενώ ο κύριος όγκος των Πανελληνίων εξετάσεων αποτελεί παρελθόν κι έχουν απομείνει τα ειδικά μαθήματα , τα αθλήματα και οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές σχολές, το επόμενο βήμα είναι η σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού. Το φετινό Μηχανογραφικό αποτελεί έναν γρίφο για δυνατούς λύτες αφού έχουμε πάρα πολλά νέα τμήματα, καταργήθηκαν τα ΤΕΙ κι πολλά από αυτά τα δεδομένα θα φέρουν ανατροπές στις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Η πλατφόρμα του Υπουργείου θα ανοίξει όπως κάθε χρόνο στο τέλος του Ιουνίου και οι μαθητές μπορούν να αρχίσουν να τη διερευνούν.

Μην ξεχάσεις να τυπώσεις το Μηχανογραφικό και όποια άλλη πληροφορία θες μέσα από τις χρήσιμες πληροφορίες.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις πως τα τμήματα που ο κωδικός τους ξεκινάει από 1 είναι νέα τμήματα.

 

 

Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου δεν είναι συμπλήρωση με κριτήριο τις βάσεις αλλά με μοναδικό κριτήριο τις προτιμήσεις σας. Οι περσινές βάσεις που κοιτάς έχουν διαμορφωθεί από τις επιθυμίες και τα κριτήρια των περσινών υποψηφίων. Άρα δεν σε αφορούν.

Πρέπει , όμως, να μελετήσεις αρκετά (μην αγχώνεσαι οι εξετάσεις τελείωσαν , άλλο διάβασμα είναι αυτό). Είναι αρκετά αυτά που πρέπει να ελέγξεις.

 

Πρόσεξε μην κάνεις ένα από τα παρακάτω λάθη. Ένας στους 4 φοιτητές δεν τελειώνουν τη σχολή τους γιατί δεν πρόσεξαν τα παρακάτω.

Ωραία όλα τα παραπάνω αλλά χωρίς να ξέρεις τα τμήματα , ποια είναι νέα εντελώς, ποια είναι μετεξέλιξη και συνένωση των ΤΕΙ δεν μπορείς να συμπληρώσεις Μηχανογραφικό. Μπες εδώ και θα τα βρεις όλα.

Τράπεζα Πληροφοριών Επαγγελματικού Προσανατολισμού Mysep

Πρόσεξε, επίσης, τις αντιστοιχίες των σχολών και τα κριτήρια για μετεγγραφή.

Μετεγγραφές 2019

Το καλύτερο είναι να επισκεφτείς έναν Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού ώστε να αποφύγεις τη δυσάρεστη πιθανότητα να το συμπληρώσεις λανθασμένα.

Μη ξεχνάς το εξής…

Πάνος Σταυρόπουλος

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Leave a Comment

Your email address will not be published.